Rust, Ritme en Regelmaat

Aanmeldprocedure

Als gastouder heb ik de mogelijkheid een veilige en vertrouwde band op te bouwen met kinderen. Omdat ik altijd het vaste gezicht ben, geeft het kinderen meer rust en vertrouwen. Ik werk met een vaste dagstructuur en ben consequent in mijn handelen, zodat het duidelijk is voor kinderen hoe een dag eruit ziet. Naast het groepsverband zorg ik ook altijd voor individuele aandacht wat afgestemd is op de leeftijd en op de behoefte van het kind. Ik werk veel vanuit mijn gevoel en vind het belangrijk dat het kind binnen de groepssamenstelling past, maar ook bij mijn manier van opvoeden en ondersteunen. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt meestal al duidelijk of het nieuwe gezin binnen Inie Mini past. Het gevoel moet er van beide kanten zijn om te zorgen voor een fijne, huiselijke omgeving voor het kind. Door middel van een rondleiding en vrijblijvend gesprek leren we elkaar beter kennen en kunnen we dieper ingaan op de invulling van de opvang bij Inie Mini. Natuurlijk is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Voor gezinnen die nog zwanger zijn,  jullie zijn van harte welkom om langs te komen, maar ik kan niet altijd beloven dat ik plek heb tegen de tijd dat er opvang nodig is. Meestal kan ik maximaal 2-3 maanden van te voren zekerheid geven of ik dan plaats heb, aangezien ik maar maximaal plek heb voor 5 kinderen per dag.

Na het kennismakingsgesprek is er ruimte om te bespreken of we doorgaan met de opvang. Ik zorg dan voor een intakegesprek samen met de bemiddelingsmedewerker vanuit het gastouderbureau Kidzmatch. Zij verteld de functie van het bureau en het contract tussen ouders en het bureau zal worden ondertekend. 
Daarnaast is er de mogelijkheid een wendagje te plannen, dit kan varieren tussen een uurtje of een ochtend/middag. Naast het contract met het bureau heeft u ook een contract met mij, dit zal tijdens de intake of tijdens de wendag worden overlegd. 

 

 

Neem contact op: ineslenatti@hotmail.com, 06-20014353 of ga naar het kopje 'contact' om een bericht te sturen, ik zal zo spoedig mogelijk vragen beantwoorden.