Rust, Ritme en Regelmaat

Ruimtes

Slaapkamers

Gastouderopvang Inie Mini heeft 3 aparte slaapkamers. Het eerste slaapkamertje is op de eerste verdieping, daar staan 2  ledikantjes. Op zolder zijn 2 slaapkamers. Het eerste kamertje heeft 1  ledikantje en een wiegje(voor baby's die nog niet draaien) en het tweede kamertje heeft 1 ledikantje en 2 volwassen bedden met een opstaande rand. In overleg met de ouders wordt er een keuze gemaakt in welke kamer/bed de kinderen slapen, de thuissituatie word hierin zoveel mogelijk nagebootst. 

(foto's volgen nog)

Woonkamer

De woonkamer bevat genoeg speelruimte voor baby's en peuters. Er wordt gebruik gemaakt van hoge kinderstoelen, o.a. 2 triptrap stoelen en 3 Ikea babystoelen. Er is afwisselend speelmateriaal aanwezig, bv; trein, auto's/garage, werkbank, keukentje, poppen, blokken, klei, knutselmateriaal, boekjes, puzzels, spelletjes(memory etc). Voor de baby's is er een speelbox aanwezig, maar ook een speelkleed, babygym en wipstoeltje. Baby's kunnen zich vermaken met verschillende materialen, zoals knisperboekjes, geluidjes, lichtjes, knuffeltjes etc. Daarnaast maak ik veel gebruik van boekjes en zing graag liedjes met de kinderen. Door liedjes te zingen leren kinderen de wereld om zich heen te begrijpen. 
Het spelmateriaal wissel ik af, zodat kinderen uitgedaagd blijven.

 

                 IMG_0877.JPG                                     IMG_0883.JPG

IMG_0876-1.JPG    IMG_0881.JPGIMG_0880.JPG    IMG_0879.JPG

 

Achtertuin
De achtertuin is speciaal ingericht voor kinderen. De gehele tuin is betegeld, zodat ze kunnen fietsen etc. Daarnaast is er een vaste zandbak, schommel, schommelpaard, wip en glijbaan aanwezig. In de lente en zomer maak ik gebruik van een foammat voor de kinderen die nog niet kunnen lopen, zodat ze toch buiten kunnen spelen. 
In de lente/zomermaanden zijn onze 2 landschildpadden buiten in hun verblijf. De kinderen mogen ze eten geven en een verkoelende douche als het warm is..:p

                        

Buiten
Wanneer het weer het toelaat wandel ik graag met de kinderen. Ik heb een grote bolderkar tot mijn beschikking, waarin ruimte is voor 6 kinderen. Er zijn plekjes voor peuters, voor baby's die kunnen zitten en een babyschaal voor baby's die nog niet kunnen zitten. Wanneer het wat rustiger is maak ik gebruik van een dubbele kinderwagen, met 2 zitplaatsen en 1 staanplaats. Gastouderopvang Inie Mini is centraal gelegen en dichtbij het City Centrum, de markt, speeltuinen, klein bos, grasvelden etc. 
Als het mogelijk is (max. 2 kinderen) dan gaan we op de fiets naar de kinderboerderij.