Referenties

Geschreven op 4 november 2016 door samenwerkend gastouderbureau:
Ines Lenatti is een gedreven gastouder die van alle regels en wetten op de hoogte is.
Ze is duidelijk, een harde werker en voedt de kinderen op alsof het haar eigen kinderen zijn.
Ines werkt met hart en ziel voor haar bedrijf het is “ haar kind” waar ze al vanaf het begin hard voor knokt.
Op dit moment heeft Ines haar opvang vol en zorgt ze fulltime voor haar bedrijf.
Ze krijgt elke week nog aanvragen of er plek is en moet helaas nee zeggen.
Zelf zou ze nog meer kinderen willen opvangen, maar dat gaat volgens de wet niet. Als gastouderbureau werk ik graag samen met Ines. We hebben een open communicatie en zijn van alle zaken op de hoogte. Ines is een fijne gastouder die creatief en zorgzaam is. Een betere gastouder kunnen de ouders zich niet wensen.

Geschreven op 30 December 2016 door de ouders van Cas en Cato:
Cas kwam al bij jou toen hij een paar maanden oud was en hij is net drie jaar geworden. In die tijd hebben we jou als gastouder erg kunnen waarderen in alle opzichten zoals jij je vak verstaat. Je hebt Cas en ons begeleid in lastige tijden toen Cas veel aandacht nodig had en hij is enorm vooruit gegaan in zijn ontwikkeling bij jou. Nu zijn we zover dat Cato ook al bij jou komt sinds ze drie maanden oud is. Ook dat gaat zoals we al verwacht hadden, boven verwachting goed!

Geschreven op 25 oktober 2016 door de ouders van kindje van bijna 3 jaar:
In 2013 waren wij op zoek naar een lieve gastouder, die oog heeft voor je kind. Wij waren al snel bij gastouderopvang Iniemini (lees: Ines) uitgekomen! Omdat zij voor ons niet om de hoek woont, hebben we er destijds (voor kindje 2) van afgezien. We vonden het te omslachtig om om te rijden voor de gastouder. We zouden het nog wel even aanzien bij het kinderdagverblijf. Halverwege 2014 zijn we alsnog bij Ines gaan informeren of ze misschien een plekje had voor kindje 3. Het voelde meteen zo goed, dat we toch de keuze voor Ines hebben gemaakt. Dat hadden we veel eerder moeten doen!! Ons kindje was er erg thuis, stond iedere keer weer te springen om te mogen gaan. Wat een verschil met het kinderdagverblijf waar hij tot dan verbleef. Ines heeft écht oog voor een kind, neemt de tijd om naar ze te luisteren en in te spelen op de individuele behoeftes. Als de baby lag te slapen kroop Kindje 3 bij haar op schoot om voorgelezen te worden. Zodra alle kindjes wakker waren trok ze erop uit om naar de kinderboerderij of de speeltuin te gaan. Maar ook pepernoten of koekjes werden er gebakken, of mooie kunstwerken geschilderd. Kindje 3 was (helaas) al 3 toen hij bij Ines ging spelen, dus hebben we maar iets meer dan een jaar van haar diensten gebruik kunnen maken. We waren begonnen met 1 dag in de week (in combinatie met kinderdagverblijf), maar al snel bleek dat kindje 3 eigenlijk veel liever naar Ines ging. Gemiddeld verbleef hij er 2 dagen in de week (soms zelfs zonder dat het nodig was, maar dan had hij gewoon zijn om te gaan spelen). Nog altijd heeft Kindje 3 het over Ines. Als we in de buurt zijn, vraagt hij geregeld of we even op de koffie kunnen. Kortom; wij raden iedereen Ines (gastouderopvang Inie mini) van harte aan!!

Geschreven op 18 oktober 2016 door de ouders van Liam:
'Liam is 3,5 jaar. Wij zochten opvang voor slechts een halve dag per week, wat bij de meeste reguliere kinderopvangorganisaties geen optie is. Ines is jaren werkzaam geweest bij een kinderopvang, waar wij haar hebben leren kennen. Toen zij een gastouderopvang begon, was voor ons de keus snel gemaakt. Je vertrouwt je kind niet zomaar aan iemand toe, dat is altijd een weloverwogen keuze waarbij veel vertrouwen om de hoek komt kijken. Dat vertrouwen hebben wij! Ines is ontzettend lief voor alle kinderen, zorgt heel goed voor ze en door haar achtergrond is ze in staat een visie uit te dragen die van belang is voor kleine kinderen en waar ze achter staat. Denk hierbij aan bv didactiek en bv veiligheid, want ook haar huis is tot in de puntjes in orde gemaakt voor het uitvoeren van haar werkzaamheden. Wij hopen van harte dat Liam zijn laatste half jaar, en de andere kinderen nog vele jaren daarna, kan volmaken in zijn vertrouwde omgeving bij Ines thuis.'

Geschreven op 13 december 2014 door Cas en Eliane Borghouts, ouders van Lola:
Toen wij in januari 2014 op zoek waren naar een fijne, lieve, goede gastouder voor ons dochtertje, Lola, van toen 6 maanden, en op Ines d'r website kwamen, waren wij eigenlijk al meteen overtuigd. En na de kennismaking werd het alleen maar nog duidelijker! Nu, bijna een jaar verder, kunnen wij volmondig zeggen dat Ines echt een super gastouder is, met zo veel liefde voor haar vak! 

Ze is enthousiast, ontzettend lief, altijd vrolijk en doet hele leuke dingen met de kinderen, zowel binnen als buitenshuis.
Je ziet dat ze elke keer weer met heel veel plezier een feestje van de dag maakt. En zo is niet 1 dag hetzelfde. Haar huis is ideaal voor de opvang van het aantal kinderen dat ze maximaal ontvangt. Ook het aanbod van speelgoed, knutselmateriaal en dergelijke is goed afwisselend, waardoor het voor kinderen van elke leeftijd leuk is om de dag bij haar door te brengen.
Ze stimuleert en stuurt de kinderen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden die passen bij hun ontwikkelingsfase, waarin de kinderen toch ook de ruimte krijgen om zelf te ontdekken.
Daarnaast is ze erg verantwoord bezig als het gaat om gezond eten en drinken en gezellige, maar goede tussendoortjes, waar wij ook heel blij mee zijn! Er hangt een hele gezellige, knusse, warme sfeer bij Iniemini, waardoor wij ons meisje er elke keer weer met een zeer gerust hart naartoe brengen. Door het enthousiasme wat Lola laat zien als we zeggen dat ze weer naar Ines mag, weten wij zeker dat ze ontzettend dol op haar is, en dat is als ouder natuurlijk super belangrijk om te merken. Ines, je bent een werkelijke topper!! Wij kunnen ons geen betere gastouder voorstellen en raden jou dan ook sterk aan bij iedereen die op zoek is naar opvang voor hun kind(eren).

Geschreven op 17 november 2014 door Jeanette Jongen, moeder van Zion:
Vrijdag 16 augustus was de eerste dag dat onze kleine man Zion naar de nieuwe gastouder Ines Lenatti ging. Hij is daar binnen gekomen als een mannetje van bijna 3 jaar. Alles moest nog worden gedaan en geleerd. Hij was er standaard op 2 vaste dagen in de week en de dagen werden volop benut. Van tripjes naar de kinderboerderij en daarbij behorende speeltuin, vliegtuigen kijken op de spottersplek, koekjes bakken, leren tellen, kleuren, puzzelen, verven, dansen met de discolamp aan. Zoals je kan zien kan ik wel door blijven gaan met alle activiteiten die Ines onderneemt met de kinderen.

Ze is super flexibel en denkt ook echt mee. Van het om half 8 brengen met de melding, hij heeft nog niet echt ontbeten tot we moeten wat later werken kan hij mee eten.  Het was allemaal mogelijk, samen gezellig boodschapjes doen voor het avondeten en meehelpen met koken met de partner van Ines. We zijn echt met hoofdletters super tevreden over haar. Woorden als betrouwbaar, zorgzaam, vrolijk, vakbekwaam zijn een aantal woorden waarmee wij als ouders Ines omschrijven. Ze stoomt de kinderen echt klaar voor de basis school en worden zelfstandig gemaakt. En dat word met veel zorg en aandacht gedaan. Als wij andere ouders spreken die op zoek zijn naar een goed, leuke en leerzame plek om hun kind, kinderen onder te brengen dan zeggen wij meteen zonder enige twijfel, Ines Lenatti.