Dagindeling

Bij gastouderopvang Inie Mini wordt er structureel een vaste dagindeling gehanteerd. Op deze manier hebben de kinderen ritme en regelmaat. De tijden hieronder zijn een richtlijn, soms loopt een dag anders. Baby's hebben hun eigen schema, zoals voedingstijden en slaaptijden en zijn niet opgenomen in de vaste dagindeling. 

7.00 - 9.30 uur: De kinderen worden gebracht en kunnen vrij spelen tijdens brengtijden.
9.30 - 10.00 uur:  Het is tijd voor de fruitmaaltijd, we eten vers fruit of een vers fruithapje. Na het fruit drinken we water of thee, dit is in afstemming met de ouders. 
10.00 - 11.30 uur:  Nu is er tijd voor een activiteit te doen of voor vrij spel. Dit kan variëren tussen; buiten spelen, wandelen, knutselactiviteit of een spelletje. Het ligt aan verschillende omstandigheden wat we kunnen gaan doen, zoals leeftijden, weersomstandigheden, slaap- en eettijden etc. Als het weer het toelaat gaan we eerst altijd naar buiten.
11.30 - 12.30 uur: Het is tijd voor de broodmaaltijd. Alle kinderen eten een boterham met hartig beleg zoals; smeerkaas, gekookt eitje, hummus, kaas of kipfilet. Wanneer kinderen een tweede boterham krijgen mogen ze zoet beleg kiezen zoals; vruchtenhagel, pindakaas, jam en stroop. Hoeveelheid boterhammen is in overleg met ouders. Bij de boterham krijgen de kinderen melk/water/thee of eventueel een flesje, dit is bij elk kind verschillend.  

12.30 - 15.00 uur: De kinderen die in de middag nog even gaan slapen, worden omgekleed. Er word wekelijks geoefend met zelfstandig omkleden, zodra een kind daar klaar voor is. Als iedereen is omgekleed gaan ze naar bed. Ook hiervoor geldt dat elk kind zijn eigen ritme heeft, de één slaapt een uur een ander kind 2,5 uur. Voor de kinderen die niet naar bed gaan is er ruimte om te spelen of even een filmpje te kijken. 

15.00 - 15.30 uur: Zodra de kindjes wakker zijn eten we een tussendoortje met water of thee. Als tussendoortje eten we een soepstengel, rijstwafel, peperkoek, koekje of een cracker, ook dit kan afgestemd worden op de wensen van de ouders. Daarnaast bied ik tijdens de warmere dagen ook rauwkost aan, zoals komkommertjes, tomaatjes, paprika en worteltjes, zodat kinderen wennen aan de smaak van groente. Het kan nog wel eens afwijken wat we eten, bij warm weer eten we bv. een  waterijsje.

15.30 – 19.00 uur: Soms kunnen we na het slapen nog even naar het speeltuintje, wat gelegen is aan de gastouderopvang. Wanneer het te druk is met groentehapjes, kindjes uit bed halen en ophaaltijden blijven we thuis en kunnen de kinderen vrij spelen.

Dit is een richtlijn hoe de dag verloopt. Wanneer het mogelijk is maken we een uitstapje of doen we samen een boodschap. Daarnaast is alles met mij bespreekbaar om zo goed mogelijk aan te sluiten op jullie wensen.